رپورتاژ

دانه بندی گچ

میزان نرمی گچ تولیدی کیفیت آن را جهت استفاده و روکش دیوارها افزایش می دهد. اگر گچ تولیدی گچ روکار باشد، هرچه دانه بندی آن ریزتر باشد، خلل و فرج به وجود آمده روی دیوار برای ساخت دیوار گچی کمتر شده و در صورت نقاشی روی گچ کاری، نیاز کمتری به بتونه کاری پیدا خواهد کرد و گچ مرغوب تری می باشد. ضمن این که هر چه گچ نرم تر باشد، سهولت استفاده از آن افزایش می یابد و برای کارها ظریف تر مورد استفاده قرار می گیرد. قطر بزرگترین دانه گچ روکار مورد استفاده در کارهای ساختمانی نباید ازmm 6/0 بزرگتر باشد و ۹۰ درصد آن باید از mm 15/0 ریزتر بوده و ۵/۹۹ درصد آن باید از mm2/0 ریزتر باشد و در صورت امکان از قیمت دیوار گچی ضد آب استفاده شود. البته در گچ های زیرکار داشتن مقداری دانه بندی که عموماً ناخالصی های گچ می باشند، باعث ایحاد شبکه هایی در سطح پوشش دیوار شده و به بهبود مقاومت آن کمک می نماید.

لازم به ذکر است هرچه دانه بندی گچ نرم تر باشد و یا به اصطلاح گچ از الک های با نمره ی مش بالاتر عبور نماید، سطح تماس گچ با مولکول های آب افزایش یافته و گیرش گچ کاهش می یابد که این عمل چندان خوشایند استفاده کنندگان از گچ نمی باشد زیرا زودگیر بودن گچ موجب می شود استادکاران زمان کافی جهت صیقل کردن گچ روی دیوار را نداشته باشند و زود خسته شوند (مچ دستشان در اثر فشار ماله کشی درد بگیرد). بنابراین هنر یک واحد تولیدی در این است که گچی تولید نماید که در عین اینکه حداکثر نرمی مورد نظر مشتریان را دارد، از زمان گیرش مناسب نیز برخوردار باشد.

مشتریان گچ ساختمانی یا استادکاران گچ کار نظرات متفاوتی دارند و ویژگی های اساسی گچ برای هر شخص متفاوت می باشد. از نظر یک مشتری ممکن است رنگ گچ دراولویت اولیه باشد واز نظر مشتری دیگر نرمی گچ. یک مشتری ممکن است تنها به خلوص بالا توجه کند و مشتری دیگر به گیرش آن. در هر حال یک واحد تولیدی باید سیاستی را اتخاذ نماید که با توجه به بازار هدفش، گچ مورد نظر مشتریان را تولید نماید. معمولاً استادکاران گچ هایی را می پسندند که هم نرم بوده (در گچ های ساختمانی سفیدکاری)، هم گیرش بالا داشته باشند و هم ناخالصی نداشته باشند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن